Meddelanden

5774

shanatovaIkväll inleds Rosh Hashana, det judiska nyåret. År 5774 välkomnas med honungsdoppade äpplen och sobert bedjande. Lite motsägelsefullt alltså, men det är ju allt judiskt. Med detta korta meddelande vill jag till alla som firar önska shana tova umetuka, ett gott och sött nytt år. Jag hoppas återigen vara på plats vid datorn efter helgen och den genast därpå följande sabbaten: tre dagars intensivt firande väntar alltså när solen går ner om trekvart.

Paul Widen

Efrat

Nyheter från Israel är nu mer än bara nyheter från Israel!

pauldumpNytt utseende

Som en del av er redan har märkt har min hemsida Nyheter från Israel fått ett helt nytt utseende tack vare idogt arbete av Ordonnansens Webverkstad och Teatree Design. Jag vill även rikta ett varmt tack till de prenumeranter som kommit med förbättringsförslag och som tålmodigt stått ut med de buggar och problem som tidigare brukade uppstå då och då. I sammanhanget är det också värt att nämna att bakgrundsbilden på den nya hemsidan är en karta över Jerusalem- och Betlehemsområdet från 1870 som jag med hjälp av en snäll bibliotekarie på Israels riksbibliotek hittade i deras otroligt omfattande och gränslöst fascinerande online-arkiv.

 

Nya artikelkategorier

Som en del i uppdateringen av hemsidan har jag också skapat ett antal nya artikelkategorier, eftersom jag har insett att det är omöjligt att göra rättvisa åt tillvaron i Israel när jag strikt försöker hålla mig till enbart de gamla kategorierna Nyheter och Analyser. De nya kategorierna är:

– Marginalanteckningar, där jag tar fram den röda bläckpennan och skoningslöst går till rätta med undermålig svensk nyhetsrapportering från Israel (tidigare sorterade jag ibland den här typen av inlägg under Analyser)

– Krönikor, där jag tar mig friheten att skriva precis vad jag vill relaterat till Israel och judendomen

Håll även utkik framöver efter ytterligare två kategorier:

– Smultronställen, där jag skriver kortare referat av mindre kända sevärdheter och upplevelser i Israel

– Reportage, där jag förverkligar längre och fördjupande artikeluppslag som jag av outgrundlig anledning inte lyckats sälja in till svenska tidningsredaktörer

 

Feedback

Jag kan inte nog understryka hur mycket jag uppskattar feedback från er prenumeranter. Med extremt få undantag har den varit konstruktiv, även när den har varit kritisk. Fortsätt alltså att höra av er, vara sig ni blir glada, irriterade, förvirrade eller inspirerade av det jag skriver. Era reaktioner hjälper mig att bli bättre på det jag sysslar med.

I och med skapandet av kategorin Reportage tar jag nu också tacksamt emot förslag på ämnen som ni vill se avhandlade och personer som ni vill se intervjuade.

Många brukar även höra av sig för att tipsa om undermålig svensk nyhetsrapportering och fördomsfulla ledar- och debattinlägg relaterade till Israel i svensk media. Eftersom jag själv inte har tid att läsa och lyssna på allt som sägs och skrivs om Israel i Sverige är dessa tips till stor hjälp för mig.

 

Betalning

Min verksamhet bekostas helt och hållet av er prenumeranter. Sedan jag blev hemmapappa har jag tyvärr inte alltid kunnat garantera ett stadigt flöde av artiklar varje vecka. Jag har därför haft som policy att inte påminna enskilda prenumeranter som inte betalar. Det är dock väldigt uppmuntrande att notera att många av er bevisligen tycker att min verksamhet är värd era surt förvärvade slantar. I den takt andelen betalande prenumeranter ökar kan jag också ägna mer tid åt att skriva. Om detta låter som en alldeles förträfflig framtidsutsikt som ni vill vara med och förverkliga men ni till er stora fasa inser att ni har tappat bort betalningsinformationen kan ni helt enkelt klicka fram den här. Ni kan även höra av er till mig personligen via mail, om ni föredrar det: paul@paulwiden.se

 

Andra aktiviteter

Nu och då hör reseledare av sig till mig och ber mig hålla föredrag för turistgrupper som besöker Israel och som vill fördjupa sig i något ämne. Detta gör jag mer än gärna. Ibland får jag även mail från prenumeranter som står i begrepp att besöka det heliga landet och som vill träffas och samtala över en kopp kaffe. Även detta gör jag mer än gärna. För betalande prenumeranter brukar jag ibland till och med plocka upp notan.

 

Paul Widen

Efrat

Senaste inläggen
Prenumerera
Fyll i fälten nedan, så kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns något nytt att läsa på sidorna!

Alla fält måste fyllas i!

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% säker och inte förmedla den till annan part.

Arkiv:
Kategorier:
Besöksstatistik
  • 1237765Läsningar totalt:
  • 118Läsningar idag:
  • 1029423Besökare totalt:
  • 113Besökare idag:
  • 0Besökare online nu:
  • 22 maj, 2013Sedan:
Nyheter
Analyser
Krönikor
I marginalen
Meddelanden
Smultronställen