Skottpengar

Eden Atias הי״ד

Eden Atias הי״ד

Den palestinska myndigheten uppgav igår att de palestinska terrorister som nyligen frigavs av Israel som ett led i de pågående fredsförhandlingarna kommer att belönas med en bonus på minst 50 000 dollar var, samt även tilldelas höga (och mycket välbetalda) befattningar i den palestinska myndighetens politiska och militära byråkrati.

En snabb överslagsräkning ger vid handen att enbart bonuspengarna uppgår till över 17 miljoner svenska kronor, medan månadslönerna till de frigivna terroristerna sammanlagt kommer att uppgå till mellan 978 000 kr och 1 370 000 kr. Och detta enbart för de hittills frigivna terroristerna, 52 nattsvarta själar inalles. Israel planerar att frige ytterligare 52 mördare i två omgångar det närmaste halvåret, och då fördubblas alltså summan. Och som om detta inte vore nog betalar den palestinska myndigheten redan ut över 33 miljoner svenska kronor varje månad i ”lön” till de över 4000 palestinska terrorister som sitter i israeliska fängelser.

Trots att den palestinska myndigheten ständigt står vid randen av ekonomisk kollaps anser alltså dess politiska ledarskap att man har råd att formligen ösa pengar över dömda terrorister. Man behöver inte vara ett geni för att inse att detta inte bara skapar ett ekonomiskt incitament för ytterligare terroristattacker, utan också förmedlar ett starkt moraliskt stöd från den palestinska myndigheten till palestinier som överväger att utföra terroristattacker mot israeliska medborgare.

I onsdags i förra veckan knivmördades den blott 18-årige nyrekryterade israeliska soldaten Eden Atias på en buss i staden Afula i Galiléen. Mördaren var Hussein Rawarda, en bara 16 år gammal palestinier från Västbanken. De satt bredvid varandra på bussen. Eden Atias, som var på väg tillbaka till sin militärbas efter några dagars sjukpermission, somnade, och då gav sig Hussein Rawarda på honom med en kniv.

Hussein Rawarda sitter nu i fängsligt förvar i Israel i väntan på åtal och rättegång. Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer han att sälla sig till de över 4000 terroristdömda palestinier som sitter i israeliska fängelser och därmed få rätt till en ”månadslön” på nästan 6000 svenska kronor, vilket är mer än vad både statsanställda och militär personal får i lön av den palestinska myndigheten.

Och vem betalar för denna extravaganta mördarbelöning? Det gör ni, kära läsare. I egenskap av svenska skattebetalare bidrar ni med era surt förvärvade skattekronor till den pott på över 700 miljoner svenska kronor som årligen pumpas in i den palestinska ekonomin. En stor del av denna summa, 200 miljoner, går direkt till den palestinska myndighetens budget och sedan vidare till palestinska mördare som Hussein Rawarda. Skottpengar alltså, på ren svenska.

Det finns dock en ljuspunkt i det svenska mörkret, nämligen riksdagsmotion 2013/14:U202 som förespråkar ett upphörande av bistånd till den palestinska myndigheten. Nu på torsdag kommer motionen att slutbehandlas i sitt utskott innan den skickas vidare för omröstning i riksdagen. Du som läser det här har alltså en unik möjlighet att påverka hur dina surt förvärvade penningar spenderas. Skriv till din riksdagsledamot och förklara att du inte vill att dina skattekronor ska gå till palestinska terrorister. Kräv att eventuellt fortsatt svenskt bistånd bara ska betalas ut på villkor att den palestinska myndigheten omedelbart upphör att belöna mördare.

Paul Widen

Efrat

Senaste inläggen
Prenumerera
Fyll i fälten nedan, så kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns något nytt att läsa på sidorna!

Alla fält måste fyllas i!

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% säker och inte förmedla den till annan part.

Arkiv:
Kategorier:
Besöksstatistik
  • 1539Det här inlägget:
  • 1316068Läsningar totalt:
  • 117Läsningar idag:
  • 1104260Besökare totalt:
  • 112Besökare idag:
  • 2Besökare online nu:
  • 22 maj, 2013Sedan:
Nyheter
Analyser
Krönikor
I marginalen
Meddelanden
Smultronställen