Två israeler knivmördade i Jerusalem

Aharon Benita och Nechemiah Lavi.

Aharon Benita och Nechemiah Lavi.

Två israeliska män dödades och en kvinna skadades svårt under lördagkvällen i Jerusalems gamla stad när en palestinsk terrorist gick till attack mot dem med en kniv. En tvåårig flicka skottskadades i benet under oklara omständigheter i samma attack, men hennes tillstånd uppges inte vara livshotande. Tillskyndande polis sköt ner gärningsmannen, som dog en kort stund senare av sina skador.

De två dödsoffren, Nechemiah Lavi (41) och Aharon Benita (24) hade just avslutat kvällsbönen vid Västra Muren och var på väg hem när de attackerades. Kvinnan och barnet som skadades uppges vara Benitas fru respektive dotter. Paret hade ytterligare en dotter som befann sig på platsen under attacken men som undkom utan skador.

Bara några minuter innan attacken uppdaterade terroristen Muhannad Shafeq Halabi sin Facebookprofil. “Alla sätt att skydda al Aksa är lagliga”, skrev han. “Den tredje intifadan har börjat”.

Den palestinska terroristorganisationen Islamiska jihad har tagit på sig ansvaret för dådet, samtidigt som representanter för både terroristorganisationen Hamas och det på Västbanken styrande Fatah-partiet har lovprisat det på sociala medier.

Paul Widen

Jerusalem


Senaste inläggen
Prenumerera

Fyll i fälten nedan, så kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns något nytt att läsa på sidorna!

Alla fält måste fyllas i!

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% säker och inte förmedla den till annan part.

Arkiv:
Kategorier:
Besöksstatistik
  • 598Det här inlägget:
  • 916908Läsningar totalt:
  • 252Läsningar idag:
  • 746265Besökare totalt:
  • 232Besökare idag:
  • 0Besökare online nu:
  • 22 maj, 2013Sedan:
Nyheter
Analyser
Krönikor
I marginalen
Meddelanden
Smultronställen