14 skadade i ny terroristattack i Jerusalem

Busshållplatsen i centrala Jerusalem var full med folk när terroristen utförde attacken (foto: IDF)

Många människor stod och väntade vid busshållplatsen i centrala Jerusalem när terroristen utförde attacken (foto: IDF)

Minst 14 människor skadades på måndagseftermiddagen när en arabisk man rammade in sin bil i en folkskara som väntade vid en busshållplats i centrala Jerusalem. En 18 månader gammal pojke skadades svårt och ytterligare två offer ådrog sig måttliga skador. Övriga offer skadades lindrigt.

När gärningsmannen försökte stiga ur bilen sköts han till döds av säkerhetspersonal och en beväpnad civilperson som befann sig i närheten. I bilen intill terroristen hittades senare en yxa, som polis antar att han hade haft för avsikt att använda för att attackera människorna vid busshållplatsen. Vid liknande attacker under hösten har terrorister vid flera tillfällen först rammat in sina bilar i folkmassor och sedan attackerat de redan skadade människorna med yxor eller andra stickvapen.

Attacken inträffade strax intill den såkallade strängbron vid Jerusalems västra infart, ett område av staden med hårt traffikerade gator och många fotgängare. Jerusalems borgmästare Nir Barkat var snabbt på plats för att mana allmänheten till lugn. Han utlovade ytterligare säkerhetsbarriärer vid busshållplatser i hela staden, dvs. stora betongblock på trottoaren intill hållplatserna som gör det omöjligt för bilar att köra in i väntande resenärer. Barkat uppmanade samtidigt stadens invånare att i möjligaste mån inte ändra sina vardagsrutiner. “Låt inte terroristerna vinna”, sa han till den samlade presskåren.

Terroristen som utförde attacken, Abed el-Muhsen Hassuna, 21, var hemmahörande i det arabiska bostadsområdet Beit Hanina i norra Jerusalem.

Paul Widen

Jerusalem


Senaste inläggen
Prenumerera

Fyll i fälten nedan, så kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns något nytt att läsa på sidorna!

Alla fält måste fyllas i!

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% säker och inte förmedla den till annan part.

Arkiv:
Kategorier:
Besöksstatistik
  • 1437Det här inlägget:
  • 963036Läsningar totalt:
  • 338Läsningar idag:
  • 787276Besökare totalt:
  • 315Besökare idag:
  • 0Besökare online nu:
  • 22 maj, 2013Sedan:
Nyheter
Analyser
Krönikor
I marginalen
Meddelanden
Smultronställen