En död och två skadade i terroristattack i Jerusalem

Hadar Cohen הי״ד

Hadar Cohen הי״ד

En 19-årig israelisk gränspolis, Hadar Cohen, sköts idag till döds av palestinska terrorister strax utanför Jerusalems gamla stad. Ytterligare en ung poliskvinna skadades allvarligt i samma attack. En tredje person skadades lindrigt.

Attacken inträffade tidigt på eftermiddagen när Cohen och hennes kollega fattade misstankar mot tre unga män och stoppade dem för en identitetskontroll. De unga männen drog då fram hemmagjorda automatvapen och knivar och gick till attack mot poliserna. Cohen sköts flera gånger i huvudet och överkroppen, medan hennes kollega knivhöggs upprepade gånger i halsen och nacken. Andra poliser var snabbt på plats och sköt ihjäl de tre terroristerna. De skadade poliserna fördes i ilfart till Hadassa-sjukhuset en knapp kilometer från platsen där attacken ägde rum, men Hadar Cohens liv gick inte att rädda. Tillståndet för hennes kollega uppgavs på onsdagkvällen vara allvarligt men stabilt.

De tre terroristerna, som den palestinska nyhetsbyrån Ma’an identifierade som Ahmad Zakarneh, Muhammad Kamil och Najeh Abu al-Rub, var hemmahörande på norra Västbanken och saknade tillstånd att befinna sig i Jerusalem. Enligt en polistalesman hade de förutom de hemmagjorda automatvapnen och knivarna även haft med sig två rörbomber. Mycket tyder alltså på att de planerade en mer sofistikerad attack när de överraskades av polispatrullen.

Paul Widen

Jerusalem

Senaste inläggen
Prenumerera
Fyll i fälten nedan, så kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns något nytt att läsa på sidorna!

Alla fält måste fyllas i!

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% säker och inte förmedla den till annan part.

Arkiv:
Kategorier:
Besöksstatistik
  • 1135Det här inlägget:
  • 1237769Läsningar totalt:
  • 122Läsningar idag:
  • 1029427Besökare totalt:
  • 117Besökare idag:
  • 0Besökare online nu:
  • 22 maj, 2013Sedan:
Nyheter
Analyser
Krönikor
I marginalen
Meddelanden
Smultronställen