Fyra skadade i palestinskt knivdåd i Tel Aviv

Bild från en övervakningskamera i hotellobbyn som fångade hela attacken.

Fyra människor skadades på söndagseftermiddagen i Tel Aviv när en palestinsk terrorist gick till attack mot dem i en hotellobby. De skadade uppges vara två män och en kvinna, samtliga i 50-årsåldern, samt ytterligare en man i 70-årsåldern. De fördes till Ichilov-sjukhuset för vård, men deras skador beskrivs som lindriga och alla fyra väntas bli utskrivna under kvällen.

Attacken inträffade på Leonardo Hotel, som ligger alldeles intill Tel Avivs strandpromenad. Gärningsmannen var beväpnad med en avbitartång, som han använde som huggvapen. Efter att ha huggit ner tre personer inne i lobbyn gick han till attack mot ytterligare en person, som försökte fly ut från hotellet. Gärningsmannen sprang då efter och lyckades hugga ner sitt fjärde offer ute på gatan innan han till slut kunde övermannas och gripas.

Gärningsmannens namn har ännu inte offentliggjorts, men enligt en talesperson för Israels polis är han 18 år gammal och hemmahörande i Nablus på Västbanken. Ha ska ha befunnit sig lagligt i Israel efter att ha fått ett tillfälligt inresetillstånd för att delta i en resa med fredsorganisationen Natural Peace Tours, som försöker främja bättre relationer mellan israeler och palestinier. Det israeliska försvarsministeriet uppger därför att man har beslutat att frysa alla tillfälliga inresetillstånd för palestinier på Västbanken tills en grundlig undersökning av händelsen har genomförts.

Attacken inträffade bara några timmar innan minnesdagen för Förintelsens offer, Yom HaShoah, inleddes i Israel på söndagskvällen.

Paul Widen

Jerusalem

Senaste inläggen
Prenumerera
Fyll i fälten nedan, så kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns något nytt att läsa på sidorna!

Alla fält måste fyllas i!

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% säker och inte förmedla den till annan part.

Arkiv:
Kategorier:
Besöksstatistik
  • 2228Det här inlägget:
  • 1307147Läsningar totalt:
  • 101Läsningar idag:
  • 1096079Besökare totalt:
  • 88Besökare idag:
  • 2Besökare online nu:
  • 22 maj, 2013Sedan:
Nyheter
Analyser
Krönikor
I marginalen
Meddelanden
Smultronställen