Israelisk gränspolis knivhuggen till döds i Jerusalem

Hadas Malka הי״ד

En israelisk gränspolis knivhöggs till döds och ytterligare fyra personer skadades på fredagskvällen i två koordinerade terroristattacker strax utanför gamla stan i Jerusalem. Två palestinska terrorister beväpnade med knivar och en hemmagjord automatpistol öppnade först eld mot en gränspolispatrull strax öster om Damaskusporten. En tredje palestinsk terrorist som befann sig närmare Damaskusporten attackerade sedan en tillskyndande gränspolis med kniv. Samtliga tre terrorister sköts ihjäl under loppet av attacken.

Den dödade gränspolisen har identifierats som Hadas Malka, 23 år gammal. Två av de skadade personerna var poliskollegor till dödsoffret, medan de två andra skadade var araber boende i östra Jerusalem som råkade befinna sig på platsen. De skadades tillstånd beskrivs som icke livshotande.

Terroristerna som utförde attacken, Adel Ankush, 18 år gammal, Asama Ahmed Atta och Bra’a Salah, båda 19 år gamla, var hemmahörande i samhället Deir Abu-Mashal utanför Ramalla på Västbanken.

Sent på fredagskvällen tog terroristorganisationen IS på sig ansvaret för attacken. De palestinska terroristorganisationerna Hamas och PFLP tog också på sig ansvaret, men enligt den israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet finns det inget som i nuläget tyder på att de tre terroristerna utförde gårdagens attack på order av någon organisation. De tycks istället ha agerat självständigt.

Den palestinska myndigheten har ännu inte kommenterat terroristattacken. Däremot har det styrande Fatah-partiet fördömt dödsskjutningen av de tre förövarna, vilket beskrivs som ett “krigsbrott”. Uttalandet, i kombination med avsaknaden av ett officiellt palestinskt fördömande, har kritiserats hårt av israeliska företrädare.

Paul Widen

Jerusalem


Senaste inläggen
Prenumerera
Fyll i fälten nedan, så kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns något nytt att läsa på sidorna!

Alla fält måste fyllas i!

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% säker och inte förmedla den till annan part.

Arkiv:
Kategorier:
Besöksstatistik
  • 1192Det här inlägget:
  • 733777Läsningar totalt:
  • 81Läsningar idag:
  • 590223Besökare totalt:
  • 71Besökare idag:
  • 0Besökare online nu:
  • 22 maj, 2013Sedan:
Nyheter
Analyser
Krönikor
I marginalen
Meddelanden
Smultronställen