Tre israeler dödade i terroristattack utanför Jerusalem

Solomon Gavria הי״ד

Tre israeler dödades på tisdagsmorgonen av en palestinsk terrorist strax intill bosättningen Har Adar nordväst om Jerusalem. Ytterligare en israelisk medborgare skadades svårt i attacken. Förövaren sköts sedan ihjäl av säkerhetsvakter på plats som besvarade elden.

Attacken inträffade strax efter klockan sju på morgonen när en grupp palestinska byggnadsarbetare gjorde sig redo att gå in till sina arbetsplatser på bosättningen. Plötsligt drog en av palestinierna fram en pistol och öppnade eld mot en grupp säkerhetsvakter och gränspoliser som bevakade infarten. Innan övrig säkerhetspersonal hann öppna värneld hade terroristen skjutit ner fyra personer.

Ett av dödsoffren var Solomon Gavria, 20 år gammal, som inledde sin värnpliktstjänstgöring som gränspolis för ett och ett halvt år sedan. Namnen på de övriga två dödsoffren har ännu inte publicerats.

Enligt den israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet var terroristen en 37-årig fyrabarnspappa hemmahörande i det intilliggande palestinska samhället Bayit Surik. Han var tidigare ostraffad, utan kända kopplingar till terroristorganisationer och hade tillstånd att arbeta i Israel. Fram tills för fyra år sedan hade han varit anställd på en byggarbetsplats på just Har Adar.

Paul Widen

Jerusalem


Senaste inläggen
Prenumerera

Fyll i fälten nedan, så kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns något nytt att läsa på sidorna!

Alla fält måste fyllas i!

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% säker och inte förmedla den till annan part.

Arkiv:
Kategorier:
Besöksstatistik
  • 1423Det här inlägget:
  • 753918Läsningar totalt:
  • 28Läsningar idag:
  • 607525Besökare totalt:
  • 26Besökare idag:
  • 0Besökare online nu:
  • 22 maj, 2013Sedan:
Nyheter
Analyser
Krönikor
I marginalen
Meddelanden
Smultronställen