Israelisk fyrabarnspappa knivmördad på Västbanken

Ari Fuld הי״ד

Strax innan klockan 12 på söndagen knivhöggs en 45-årig israelisk man i ryggen utanför en stormarknad i Gush Etzion några kilometer söder om Jerusalem på Västbanken. Trots det allvarliga knivhugget lyckades offret dra sitt vapen och ta upp jakten när förövaren, en 17 år gammal palestinier, försökte fly från platsen. Tillsammans med en annan beväpnad civilperson på platsen sköt han sedan ner förövaren innan han själv kollapsade på marken av sina skador.

Ambulanspersonal var snabbt på plats och förde både offret och förövaren till två olika sjukhus i Jerusalem. Där stabiliserades förövarens tillstånd snabbt och hans skador beskrivs nu som icke livshotande. Den knivskadade mannens liv gick dock inte att rädda och han dödförklarades tidigt på eftermiddagen.

Namnen på båda förövaren och offret offentliggjordes senare under eftermiddagen. Den 17-årige knivmördaren heter Khalil Jabarin och var hemmahörande i staden Yatta på södra Västbanken. På morgonen hade han grälat med sin far, då han vägrat gå till skolan. Därefter hade han lämnat hemmet och försvunnit. Fadern kontaktade därför den palestinska polisen för att försöka lokalisera honom. Strax innan knivdådet tog modern även kontakt med israeliska säkerhetsstyrkor strax utanför Yatta och uppgav att hon befarade att sonen planerade att utföra någon form av attack, dock utan att kunna specificera tid eller plats för attacken.

Den knivmördade 45-årige mannen hette Ari Fuld och var hemmahörande i bosättningen Efrat. Han var gift, hade fyra barn och arbetade för Standing Together, en hjälporganisation för israeliska soldater. Han var samtidigt en mycket framträdande pro-israelisk aktivist och föredragshållare, både i Israel och internationellt. Han hade därför ett mycket stort kontaktnät, vilket har märkts tydligt under eftermiddagen och kvällen när kondoleanserna har strömmat in från när och fjärran.

Tusentals människor har ikväll samlats för att föra Ari Fuld till den sista vilan i Kfar Etzion, en knapp kilometer från den plats där han mördades tidigare idag. ”De kommer att förlora”, skrev han nyligen på sin Facebook-sida Ari Fuld’s Israel Defense Page med hänvisning till Israels fiender. ”De kommer att förlora för att vi törstar efter livet, medan de törstar efter döden”.

Paul Widen

Jerusalem

Senaste inläggen
Prenumerera
Fyll i fälten nedan, så kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns något nytt att läsa på sidorna!

Alla fält måste fyllas i!

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% säker och inte förmedla den till annan part.

Arkiv:
Kategorier:
Besöksstatistik
  • 1371Det här inlägget:
  • 1316313Läsningar totalt:
  • 93Läsningar idag:
  • 1104475Besökare totalt:
  • 91Besökare idag:
  • 0Besökare online nu:
  • 22 maj, 2013Sedan:
Nyheter
Analyser
Krönikor
I marginalen
Meddelanden
Smultronställen