I väntans tider

Dödssiffran för gårdagens multipla terroristattack i södra Israel har nu stigit till åtta personer. Ytterligare en soldat dödades av en terrorist när området där attackerna utfördes genomsöktes av israeliska säkerhetsstyrkor. Namnen på sju av de åtta dödade har släppts för publicering. Uppgiften om två dödade barn har tagits tillbaka.

Det israeliska flygvapnet slog igårkväll tillbaka mot ledarskapet av terroristnätverket PRC (Populära motståndskommittéerna) som låg bakom attackerna. Så här löd premiärminister Binyamin Netanyahus uttalande på torsdagskvällen:

“För det första vill jag uttrycka mitt deltagande till familjerna till de mördade civila, samt till familjerna till de soldater som stupade när de besvarade dagens terroristattacker.

Jag delar deras smärta. Jag vet att deras liv kommer aldrig att bli detsamma. Jag vill också uttrycka mina förhoppningar om ett snabbt tillfrisknande till dem som skadades i attackerna och som för närvarande genomgår behandling på sjukhus.

Det vi alla bevittnade idag var ett försök att trappa upp terroristkriget mot Israel genom att lansera attacker från Sinai. De som tror att Staten Israel kommer att låta detta passera obemärkt har misstagit sig.

Jag har en princip: när Israels medborgare angrips, besvarar vi omedelbart och med styrka. Denna princip implementerades idag. De som gömde sig i Gaza och gav order om att mörda våra medborgare finns inte längre bland de levande.

Jag lovordar IDF och säkerhetsstyrkorna som idag i Gaza eliminerade ledarna i organisationen som utfört terrorattackerna i söder. Jag lovordar soldater, poliser och medlemmar av säkerhetsstyrkorna som agerade snabbt, målmedvetet och modigt mot terroristerna och som därmed förhindrade en ännu större tragedi.

Om terroristorganisationerna tror att de kan angripa våra medborgare och komma undan med det kommer de snart att lära sig hur fel de har. Vi kommer att utkräva ett pris, ett mycket högt pris.”

Som väntat intensifierades raketterrorn efter gårdagens attack. Under fredagsmorgonen avfyrades minst 15 Grad-raketer från Gaza mot Israel. I Ashdod skadades sju personer när en av raketerna slog ner i en yeshiva (ett centrum för judiska religionsstudier).

Paul Widen (som otåligt väntar på att få avsluta sin semester i Sverige)

Senaste inläggen
Prenumerera
Fyll i fälten nedan, så kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns något nytt att läsa på sidorna!

Alla fält måste fyllas i!

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% säker och inte förmedla den till annan part.

Arkiv:
Kategorier:
Besöksstatistik
  • 108Det här inlägget:
  • 1189660Läsningar totalt:
  • 79Läsningar idag:
  • 983711Besökare totalt:
  • 76Besökare idag:
  • 0Besökare online nu:
  • 22 maj, 2013Sedan:
Nyheter
Analyser
Krönikor
I marginalen
Meddelanden
Smultronställen