Dag 3: flyktingar från Tel Aviv

Försvarsminister Ehud Barak och överbefälhavare Benny Gantz (foto: IDF)

På kort varsel har jag fått äran att husera en flykting från Tel Aviv över sabbaten, varför jag bara helt kort kan skriva några ord om situationen innan det är dags för helgens vila. Den massiva raketbeskjutningen från Gaza har fortsatt under dagen och för ett par timmar sedan slog ytterligare en raket ner i Tel Aviv-området, dock utan att någon kom till skada. Israels ledarskap försäkrade igår kväll att man ämnar fortsätta Operation Molnstod tills Hamas tigger om nåd. Innan Tel Aviv angreps fanns det fortfarande en chans att Israel skulle ha kunnat acceptera en kompromisslösning med terroristorganisationen, men nu skulle allt annat än en total seger uppfattas som ett nederlag av hemmaopinionen, dvs de människor som nu sitter och trycker i skyddsrum.

Under dagen har jag lyssnat på arméns musikradiokanal Galgalatz. Musiken har valts av de som bor i södra Israel och avbryts ständigt av upplysningar till allmänheten om var raketlarmet för närvarande ljuder i landet. Det är en märklig kombination av skilda världar – popmusik och uppmaning att ta betäckning – men denna kombination är också symptomatisk för Israel.

Jag hoppas återkomma med en utförligare rapport imorgon kväll.

Paul Widen, Efrat

 


Senaste inläggen
Prenumerera

Fyll i fälten nedan, så kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns något nytt att läsa på sidorna!

Alla fält måste fyllas i!

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% säker och inte förmedla den till annan part.

Arkiv:
Kategorier:
Besöksstatistik
  • 72Det här inlägget:
  • 1020370Läsningar totalt:
  • 196Läsningar idag:
  • 834730Besökare totalt:
  • 178Besökare idag:
  • 2Besökare online nu:
  • 22 maj, 2013Sedan:
Nyheter
Analyser
Krönikor
I marginalen
Meddelanden
Smultronställen